Minder dan 2 jaar na opening, bereidt Hudson Bay naar verluid alweer de verkoop van zijn 16 Nederlandse winkels voor. Bleek het gat in de markt ontstaan door het wegvallen van V&D er niet te zijn? Zijn de omstandigheden zo veranderd? Is het huiswerk gedaan?

Hoe kan zoiets gebeuren?

Het is klinisch bewezen dat beslissingen die je onder druk neemt niet gegarandeerd de beste zijn. De stress die hiermee gepaard gaat kan je amygdala, het deel van je hersens waar je overlevingsinstincten huizen, de overhand laten krijgen over de neocortex, het deel waar de wat meer overwogen gedachten vandaan komen.

Waarom zou je het zover laten komen? Hoe kan je voorkomen dat je in je werk in deze situatie terecht komt?

De kans is groot dat de collectieve intelligentie die verzameld is in je bedrijf, een realistische SWOT kan bouwen en ook met strategieën kan komen om de kansen te benutten of bedreigingen het hoofd te bieden. Je team is tenslotte full time in deze tak van sport bezig.

Het is vaak slechts een kwestie van de voorwaarden creëren om tot resultaten te komen.

  • Zorg dat je ruim van te voren een dag (of twee) blokkeert in de agenda’s van allen die je aanwezig wilt hebben. Wees streng en zorg dat allen er ook werkelijk zijn.
  • Bouw je team zodat er een strategisch focus is en kruisbestuiving kan plaatsvinden. Beperkt je niet tot je directe management team. Zorg voor frisse gedachten in alle management lagen mensen aan te wijzen
  • Creëer van veilige atmosfeer voor allen. Iedereen moet zich vrij voelen om bij te dragen. Senior managers moet niet bang zijn om te kijk gezet te worden door inzichten van nieuwkomers. Juniors moet zich vrij voelen om onorthodoxe gedachten te opperen.
  • Kader de sessie in met een vlijmscherp geformuleerde opdracht waar je je team op wil laten focussen.
  • Zorg voor een proces waar naar oplossingen toe wordt gewerkt en continu tijdsdruk op staat.

Dit zijn de ingrediënten van een succesvolle Pressure Cooker. Garanties zijn er niet maar met wat druk op de ketel en onder de goede voorwaarden heb je een goede kans om de “echte stress“ voor te zijn.

Is je interesse gewekt? Kan MFIB iets voor je betekenen?

Neem vooral contact op http://info@ MFIB.nl

 

CLOSE

CONTACT MFIB Group

Complete this form to send us a message

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rutger van der Lee

+31 6 50 68 11 86

Hans Steensma

+31 6 45 09 86 50

Bart de Wilde

+31 6 14 96 26 72